Seminarul 'Instalatii interactive itinerante' si Conferinta de specialitate 'Instalatia si institutiile publice'.

Image: 

Asociatia Culturala NeoArt Romania impreuna cu partenerii Asociatia Artmix si Galeria Galateca va invita in zilele de 3 si 4 iunie, incepand cu orele 18:00 la Seminarul 'Instalatii interactive itinerante' siConferinta de specialitate 'Instalatia si institutiile publice'. Cele doua evenimente fac parte din proiectul Feed Me, expozitie ce se afla in prezent la Galateca. Durata fiecarui eveniment este de aprox. o ora. Speakeri in cadrul celor doua evenimente vor fi Marilena Oprescu Singer (a.k.a The Sain Machine) si Radu Pop (Noper), creatorii instalatiei Feed Me. Vor participa de asemenea invitati din cadrul echipei proiectului cat si alti invitati.

 

Intreaga expozitie “Feed Me!” este continuta de lucrarea artistei Marilena Oprescu Singer: o capsula senzoriala in forma unui urias cocon, denumit “Womb of Tra”, cu o inaltime de 5.5 metri si o lungime de 9 metri, care isi inghite vizitatorii si se hraneste cu energia lor fizica pentru a exista. Odata inghititi de pantecele “monstruoasei si vesnic nesatulei “Tra”, vizitatorii sunt inconjurati de sapte picturi fermecate: “The Secret Memories of Noper”. Lucrarea artistului Radu Pop a.k.a. Noper, este o instalatie video interactiva compusa din sapte animatii high definition pe care publicul le poate controla prin atingerea cililor cu care este captusit la interior coconul “Womb of Tra”.

Radu Pop este unul dintre cei mai talentati ilustratori, cu numeroase premii la activ, printre care Bronze Lion, Cannes Lions (2010); Best illustrator, AdPrintfestival (2012); EffieGold, Effieawards (2010); EffieGold, Effieawards (2012) si participare la expozitii precum: ArtWurst, Alert Studio, Bucharest, Asif by magic, NeuroTitan, Berlin.

Marilena Oprescu Singer este creatoarea proiectului multimedia interactiv Artmix (peluza TNB, 2006), Festivalului de proiectii arhitecturale URBAN ART (Palatul Parlamentului, Universitate, Arhitectura, Coltea, 2007, 2008, 2009) si Autentic romanesc, colectie de saluri pictate ilustratand proverbe romanesti, ROD, Carturesti, 2012.

 

“Feed Me!” este un proiect ARTMIX organizat in colaborare cu GALATECA, ARCUB, NEOART ROMANIA, INSTITUTUL CULTURAL ROMAN.

Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Parteneri media: ROCK FM si SAPTE SERI.

 

Locatia evenimentelor: Galeria Galateca, Str. C.A. Rosetti nr. 2-4, Sector 1, Bucuresti.