Love frames. Samples of memory Magda Pelmus

Image: 

Love frames. Samples of memory
Magda Pelmus – camera de autor
Galeria de arta contemporana si design Galateca
16 mai – 13 iunie
Magda Pelmus este un artist vizual si un performer ce apartine tinerei generatii de artisti. Expozitia “Love frames. Samples of memory” deschisa in perioada 16 mai – 13 iunie la Galateca, exploreaza tema iubirii, universalitatea ei, intr-o maniera plina de ironie, din perspectiva cliseelor (“frames”) pe baza carora functionam.
“Conservam in memorie experiente si evenimente, intr-o configuratie proprie. Absorbim amintirile si facem un stoc de memorie apoi oferim mostre – mostre de iubire, mostre de viata, mostre de superstitii, radiografii ale memoriei. Exista un tipar in care ne recunoastem, un cliseu, o memorie colectiva pe care o impartaşim, o agreem si asupra careia, in genere, ne punem de acord. „Frames” sunt clisee ale scenelor romantice rupte din memoria colectiva a indragostitilor clasici, a lui Adam si Eva, veteranii indragostiti stigmatizati din cea mai veche poveste de iubire” afirma artista.
“Love frames. Samples of memory” vine in continuarea proiectului “Muzeul neintentionat/ Eroic.Accidental.Istoric.Angoasat.” prezentat in urma cu un an la Galateca, in cadrul Noptii Muzeelor si Bucharest Biennale 6 Parallel Events.