“Feed Me!” - Expozitie multimedia interactiva de Noper si Saint Machine

Image: 
Feed Me

23 mai – 6 iunie

 

Pe 23 mai, de Noaptea Alba a Galeriilor, ora 19:30, Galateca gazduieste expozitia “FEED ME!”, primul proiect interactiv de arta multimedia al artistilor Marilena Oprescu Singer (Saint Machine) si Radu Pop (Noper). Expozitia poate fi vizitata pana pe data de 6 iunie, apoi proiectul va parcurge un traseu itinerant mai intai in spatiul public din Bucuresti si apoi la Viena.

Intreaga expozitie “Feed Me!” este continuta de lucrarea artistei Marilena Oprescu Singer: o capsula senzoriala in forma unui urias cocon, denumit “Womb of Tra”, cu o inaltime de 5.5 metri si o lungime de 9 metri, care isi inghite vizitatorii si se hraneste cu energia lor fizica pentru a exista.

Odata inghititi de pantecele "monstruoasei si vesnic nesatulei “Tra", vizitatorii sunt inconjurati de sapte picturi fermecate: "The Secret Memories of Noper". Lucrarea artistului Radu Pop a.k.a. Noper, este o instalatie video interactiva compusa din sapte animatii high definition pe care publicul le poate controla prin atingerea cililor cu care este captusit la interior coconul "Womb of Tra". Animatiile lui Noper il duc pe vizitator cu gandul la apartenenta la dimensiunea cosmica, ele sunt portaluri spre lumi ce transced organicitatea coconului. Experienta multimedia cu instalatia "The Secret Memorie of Noper” dezvaluie scenarii suprarealiste si personaje bizare ce se ascund in spatele mastilor.

In centrul acestei lumi stranii este o instalatie interactiva creata de Marilena Oprescu Singer, a.k.a. Saint Machine: "The Sacred Egg of the Saint Machine and the Resurrection of the Dead Embryo" este un ou gigantic in care vizitatorul isi poate introduce capul pentru a se "conecta". Oul se hraneste cu energie prin capul vizitatorului pentru a putea respira lasand in urma doar un corp decapitat care atarna golit de vointa proprie.

Radu Pop este unul dintre cei mai talentati ilustratori, cu numeroase premii la activ, printre care Bronze Lion, Cannes Lions (2010
); Best illustrator, Ad
Print
festival (2012); Effie
Gold, Effie
awards (2010); Effie
Gold, Effie
awards (2012) si participare la expozitii precum: ArtWurst, Alert Studio, Bucharest, Asif by magic, NeuroTitan, Berlin.

Marilena Oprescu Singer este creatoarea proiectului multimedia interactiv Artmix (peluza TNB, 2006), Festivalului de proiectii arhitecturale URBAN ART (Palatul Parlamentului, Universitate, Arhitectura, Coltea, 2007, 2008, 2009) si Autentic romanesc, colectie de saluri pictate ilustratand proverbe romanesti, ROD, Carturesti, 2012.

 

"Feed Me!" este un proiect ARTMIX organizat in colaborare cu GALATECA, ARCUB, NEOART ROMANIA, INSTITUTUL CULTURAL ROMAN.

Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Parteneri media: ROCK FM si SAPTE SERI.