Apel de proiecte Arta la intrare. Identitar

Arta la intrare. Identitar, deschiderea traseului urban 2018

 

Primul proiect cultural cu peste 37 de artiști tineri și seniori în traseul urban din drumul tău

 

Sâmbătă,10 noiembrie, ora 18:00

 

18:00 Artist talk, moderator Miruna Moraru ./ 19:00 Cocktail party

 

 

 

Sâmbătă, 10 noiembrie, începând cu ora 18:00 la galeria Galateca, are loc evenimentul de deschidere al traseului urban Arta la intrare. Identitar, ediția a doua, 2018, inițiat de Asociația Culturală Neo Art România,

Astfel începe etapa a doua a proiectului ce aduce Arta în drumul vostru, cu prezentarea celor 32 de spații partenere în 4 orașe: București, Iași, Râmnicu Vâlcea și Cluj. Expozitia de tip “work in progress”, ce are ca scop documentarea și prezentarea proiectului, a debutat pe 1 noiembrie cu prezentarea celor 11 artiști seniori invitați: Mihai Zgondoiu– Berlin, Cosmin Paulescu – Paris, Patricia Teodorescu – Viena, Cătălin Hrimiuc – Bruxelles, Gheorghe Dican – Râmnicu Vâlcea, Felix Aftene – Iași, Ioana Olahuț – Cluj, Ghenadie Popescu , Radu Ştefan Crețu, și Sergiu Chihaia, București.

Sâmbătă vor fi dezvăluite harta, spațiile partenere ce vor găzdui lucrările de artă și, în cadrul unei prezentări de tip Artist talk, moderat de Miruna Moraru, cei 26 de tineri artiști câștigători ai apelului de proiecte:

Adriana Florea Băloiu / Alexandru Burlacu / Diana Butucariu / Bogdan Cazacincu / Ingrid Cosma / Roberta Curcă / Alexandru Dascălu / Carmen Denisia / DragoșDumitrașcu / Daniela Gaie / Irina Iliescu / Vlăduț Mavriche / Andreea Medar / Sorina Maria Mihalache / Teodor Moise / Alexandra Mureșan / Radu Panait / Radu Pandele/ Smaranda Pîrvan Pompiliu / Laura Pop / Claudia Pușcașiu / Diana Roșca / Lucia Spînoiu / Maria Tabarcea / Laura Trăilă / Sabina Tupan

Tot în această seară cei prezenți vor descoperi imagini cu lucrările câștigătoare, dar și cele nominalizate în cadrul apelului de proiecte, precum și programul evenimentelor asociate proiectului.

ARTA LA INTRARE.IDENTITAR, pornește de la sintagma - Aducem ARTA în drumul vostru - și propune o alternativă inovatoare, de a familiariza un public divers cu arta contemporană, în acest an al  Centenarului României Moderne.

Asociaţia Culturală NeoArt România a iniţiat cea de a doua ediţie a proiectului Arta la intrare, ce va avea loc în perioada octombrie-decembrie 2018, având ca scop promovarea tinerilor artişti prin sistem de apel de proiecte, precum și prezentarea lucrărilor unor personalități ale culturii noastre vizuale contemporane.

Conceptul de a aduce lucrări de artă la intrarea în clădiri eterogene din București, precum și în alte spații din țară și străînătate este unul inovator, publicul fiind familiarizat într-un mod neconformist cu artă contemporană, fără a fi nevoie de prezentări tradiționale în galerii și muzee, însă cu un concept curatorial profesionist. Manager proiect: Anca Boeriu.

Partenerii strategici sunt Institutul Cultural Român, Uniunea Artiștilor Plastici din România și Universitatea Națională de Arte din București şi este co-finanțat de Ministerul Culturiiși Identității Naționale .

Parteneri: Nespresso, AQUA Carpatica Domeniile Samburesti

 Eveniment facebook : https://www.facebook.com/events/2192494984402637/

 

Galateca devine km zero al traseului urban ARTA LA INTRARE. IDENTITAR

 

Etapa a doua a proiectului ARTA  la intrare. Identitar a debutat începând cu 1 noiembrie, iar proiecția traseului urban se regăsește la galeria Galateca unde vor fi prezentați , într-un eveniment de tipul  work în progress, artiștii implicați.

În prima parte a proiectului, în urma apelului de proiecte, în cadrul căruia s-au înscris peste 150 de artiști, au fost selectați de către juriul formati din  Petru Lucaci, Prof. univ. dr. și Președinte UAP, Aurel Vlad, profesor universitar la Universitatea Națională de Arte București,secția Sculptură, Octavian Neculai, Profesor Invitat la Universitatea de Arhitectură și Urbanism " ION MINCU" București, Scenograf și Consultant de Arhitectură la TEATRUL "LUCIA STURDZA BULANDRA "București Anca Boeriu, Lector Univ. dr. la secția Grafică, Universitatea Națională de Arte, Bucurest și manager de proiect, , Mariea Petcu Chioibaș, Șef Catedră secția Grafică Liceul “Nicolae Tonitza” București,  26 de artiști:

Adriana Florea Băloiu / Alexandru Burlacu / Diana Butucariu / Bogdan Cazacincu / Ingrid Cosma / Roberta Curcă /  Alexandru Dascălu / Carmen Denisia / Dragoș Dumitrașcu / Daniela Gaie /  Irina Iliescu / Vlăduț Mavriche  / Andreea Medar / Sorina Maria Mihalache / Teodor Moise / Alexandra Mureșan / Radu Panait / Radu Pandele/ Smaranda Pîrvan Pompiliu / Laura Pop /  Claudia Pușcașiu / Diana Roșca / Lucia Spinoiu / Maria Tăbarcea / Laura Trăilă / Sabina Tupan

 Zilnic lista artiștilor participanți se va completa cu detalii și imagini ale lucrărilor, în paralel cu montarea lucrărilor în spațiile partenere. 

Expoziția de la Galateca debutează cu prezentarea celor 8 artiști vizuali seniori, care vor susține tinerii artiști în cadrul unor evenimente de tip artist talk, pentru încurajarea dialogului între generații și interdisciplinar.

Astfel, primele dezvăluite vor fi proiectele propuse pentru cele 5 orașe europene Paris, Londra, Bruxelles, Berlin și Viena și care aparțin artiștilor seniori Mihai Zgondoiu, Cosmin Paulescu, Patricia Teodorescu, Carmen Apetrei și Cătălin Hrimiuc. Urmează cele din Râmnicu Vâlcea, Iași și Cluj ale seniorilor Ioana Olahut, Felix Afteme și Gheorghe Dican. Artiști invitați :Ghenadie Popescu din republica Moldoca și  Ștefan Radu Crețu.

În continuare traseul urban se va contura zi de zi cu cei 26 de tineri artiști ce au câștigat apelul de proiecte Arta la intrare.Identitar.

Partenerii strategici sunt Institutul Cultural Român, Uniunea Artiștilor Plastici din România și Universitatea Națională de Arte din București şi este co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale .

 

 

 

Aducem ARTA în drumul vostru.

Lansare proiect Arta la intrare. Identitar

 

Vineri, 26 octombrie 2018, Institutul Cultural Român

 

 

Vineri, 26 octombrie  2018, s-a lansat proiectul cultural ARTA LA INTRARE.IDENTITAR. Aflat la a doua ediție, inițiat și coordonat de  Asociaţia Culturală NeoArt România, pornește de la sintagma Aducem ARTA în drumul vostru.

Manifestarea propune o alternativă inovatoare de a familiariza un public divers cu arta contemporană românească, prin expunerea lucrărilor de artă în spațiul hibrid dintre interior și exterior,  la această ediție aducând  în atenţia publicului şi Centenarul României Moderne, prin intermediul temei în jurul căreia se construiește proiectul - IDENTITAR.

Proiectul din acest an se desfăşoară în perioada octombrie-decembrie, iar lucrările vor fi expuse în  27 de spaţii naţionale din Bucureşti, Iași, Cluj şi Râmnicu Vâlcea și 5 internaționale, în Berlin, Bruxelles, Londra, Paris și Viena.

În cadrul evenimentului găzduit de unul dintre partenerii strategici ai proiectului, Institutul Cultural Român, a fost detaliat  Apelul de proiecte lansat cu scopul de a promova tinerii artişti  în 23 dintre spațiile partenere,  încurajând astfel debutul în artă. De asemenea,  Anca Boeriu, coordonatorul proiectului, a anunțat spațiile partenere și calendarul evenimentelor ce vor fi desfășurate.

În cadrul lansării au avut loc și două prezentări de artist, respectiv ale invitaților speciali, Cosmin Paulescu și Mihai Zgondoiu, artiști expozanți ai proiectului din anul 2017,care se vor alătura și acestei ediții în secțiunea dedicată artiștilor consacrați.

Începând din acest an, proiectul va avea și o componentă internațională, atât prin expunerea artiștilor români în afara granițelor, cât și invitând un artist  străin să expună în București,  în contextul Centenarului, în 2018 ţara invitată fiind Republica Moldova.

Partenerii strategici sunt Institutul Cultural Român, Uniunea Artiștilor Plastici din România și Universitatea Națională de Arte din București şi este co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale .

 

https://www.facebook.com/asociatianeoartromania/

 

 

 

Apel de proiecte Arta la intrare. Identitar

 

Proiectul ARTA LA INTRARE.IDENTITAR, pornește de la sintagma - Aducem ARTA în drumul vostru - și propune o alternativă inovatoare, de a familiariza un public divers cu arta contemporană, în aceste an al  Centenarului României Moderne.

Asociaţia Culturală NeoArt România a iniţiat cea de a doua ediţie a proiectului Arta la intrare, ce va avea loc în perioada octombrie-decembrie 2018, având ca scop promovarea tinerilor artişti prin sistem de apel de proiecte, precum și prezentarea lucrărilor unor personalități ale culturii noastre vizuale contemporane.

Conceptul de a aduce lucrări de artă la intrarea în clădiri eterogene din București, precum și în alte locații din țară și străinătate este unul inovator, publicul fiind familiarizat într-un mod neconformist cu arta contemporană, fără a fi nevoie de prezentări tradiționale în galerii și muzee, însă cu un concept curatorial profesionist.

 

Parteneri strategici : Institutul Cultural Român, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Universitatea Națională de Arte din București, proiect co – finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale.

 

Vino alături de noi, pentru ca lucrarea ta să fie parte din noul traseu urban, pe harta cu 23 de spaţii, după cum urmează:

- 20 de spaţii în București,

-3 spaţii în Iași, Cluj și Râmnicu Vâlcea,

Vei beneficia de expunere în perioada 31 octombrie – 15 decembrie, oportunitatea de a participa la prezentări de tip Artist talk, vizibilitate şi premii din partea sponsorilor proiectului, participarea la vernisaj şi Gala de premiere, precum şi o remuneraţie de artist 500 euro!

Lucrările vor fi selectate de către un juriul format din specialiști din zona artei și comunicării, beneficiind de un concept curatorial special realizat de echipa de proiect.  Artiștii participanți trebuie să aibă sub 35 de ani, sau să fie absolvenți de universități de artă de cel mult 5 ani și vor proveni din toate mediile de exprimare artistică: pictură, sculptură, arte aplicate, instalație, gravură, design, foto-video etc.

Tema lucrărilor: IDENTITAR

Artiștii interesați trebuie să depună toate documentele la adresa de e-mail contact@neoartromania.ro, până duminică, 28 octombrie,ora 24.00, cu mențiunea,

.

 

Fisa de inscriere

https://www.facebook.com/artalaintrare/

Data: 
Duminică, Noiembrie 4, 2018 - 21:45