Culture & Travel

Educatie la firul ierbii 2016

Sâmbătă, 24 septembrie, începând cu orele 16:00 Institutul pentru Management şi Dezvoltare Durabilă în parteneriat cu galeria Galateca şi Asociaţia Culturală NeoArt România vă invită la dezbaterea Educaţie la firul ierbii, manifestare ajunsă la a 7 – a ediţie şi care face parte din de festivalul Strada de C'Arte, Strada copiilor, pop-up-up Art Walk Street şi din programul expoziţiei Multicultural Art Walk.

În acest an temele principale abordate sunt: Arta şi designul contemporan în spaţiul public şi Centerarul DADA, iar temele subsidiare sunt legate de cele două expoziţii ce se desfăşoară în galeria Galateca, multiculturalismul/interdisciplinarismul - noţiuni fără fond sau din vocabularul de lemn sau nu numai, şi raportarea individuală, subiectivă, la oraş, la arta în oraş, la arta stradală. Vom păstra, ca în fiecare an, specificul informal şi spaţiul nerestrictiv, chiar dacă dezbaterea are loc, de această dată, în spaţiul exterior acoperit din faţă galeriei Galateca

Invitaţi să dezbată pe aceste teme, precum şi să prezinte/recite creaţii proprii sau ale altor autori relevanţi în context, sunt 8 personalităţi cu perspective diferite:

Intrare: 
Gratuita
Data: 
Sâmbătă, Septembrie 24, 2016 - 16:00

Strada Copiilor 2016

 

Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD), in parteneriat cu Biblioteca Centrala Universitara Carol I siFundatia Universitara Carol I organizeaza in perioada 22 – 25 septembrie 2016 cea de-a cincea editie “Strada Copiilor”, parte a festivalului cultural in aer liber, Strada de C’Arte. In acest an, festivalul se va desfasura pe platoul din fata bibliotecii, in jurul statuii lui Carol.

Continuand proiectul initiat in urma cu cinci ani, de promovare a artelor şi culturii, IMDD organizeaza “Strada Copiilor”, care reuneşte activitati destinate copiilor cu varste cuprinse intre 3 - 14 ani şi adolescentilor. Conceptul Strada Copiilor are la baza un set de ateliere cu caracter cultural si educativ, menite sa ii introduca pe cei mici in lumea artei si a educatiei non-formale, sa ii ajute sa isi dezvolte abilitatile.

Data: 
Joi, Septembrie 22, 2016 - 16:15

Strada de C'Arte 2016

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” în parteneriat cu Fundaţia Universitară „Carol” organizează ediția a V-a a festivalului în aer liber Strada de C’Arte, ce se desfășoară în perioada 21-25 septembrie 2016. Festivalul începe miercuri, 21 septembrie 2016, la ora 16.00, și se încheie duminică, 25 septembrie, după ora 19.00. Bucureștenii și vizitatorii capitalei vor avea parte de mai multe zile pline de evenimente culturale de calitate, la care vor putea participa gratuit. În arealul statuii ecvestre a lui Carol I se va desfășura cel mai mare târg de carte în aer liber, care va reuni cele mai importante edituri din România dar și câteva alte instituții, care vor avea amenajat câte un stand. Festivalul Strada de C’Arte se adresează tuturor vârstelor, micuții având parte de multe evenimente dedicate, pe Strada Copiilor, organizată în parteneriat cu Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă. Expoziții de artă, lansări de carte, dezbateri și conferințe, proiecții de film, concerte și reprezentații în Rampa de Jazz și Poezie, ateliere artistice, pe toate le veți găsi la Strada de C’Arte

Intrare: 
Gratuita
Data: 
Joi, Septembrie 22, 2016 - 16:00

ZIlele Maiastra ( 15-18 sept )

Zilele MĂIASTRA, 4 zile de maraton cultural identitar

15-18 septembrie

Galeria Galateca

 

Galeria Galateca, în parteneriat cu Asociaţia Culturala NeoArt România organizează în perioada 15-18 septembrie ZILELE MĂIASTRA, primul eveniment internaţional dedicat artei şi designului identitar. Un maraton de evenimente culturale, cu lansare de colecţii capsulă, continuarea hubului identitar, performance-uri, prezentări de artist, prezentarea expoziţiilor din cei patru ani, concursuri şi deschiderea Salonului identitar Măiastra, cu vânzare, toate sub semnul întrebării "Ce este Măiastra?", dar şi cu un focus special pe inovaţie şi design.

Cele 4 zile se încheie pe 18 septembrie cu o celebrare a celor ce s-au implicat activ în acest program: artiştii, designerii, parteneri, dar şi a celor ce sunt aproape de  spiritul inspiraţiei acestui simbol magic. O sărbătoare vie, în cadrul căreia ia se poartă, iar arta şi designul sunt descifrate şi integrate în cotidian.

Intrarea liberă.

 

Intrare: 
Gratuita
Data: 
Joi, Septembrie 15, 2016 - 16:00

Sambata viitoare Hai la Luminoteca!

Pe 16 mai, cand are loc Noaptea Muzeelor, Biblioteca Centrala Universitara Carol I va iradia veselie si armonie!

NeoArt Romania va invita in aceasta seara plina de surprize sa vizitati unul din locurile emblematice pentru cultura Bucurestiului. Din circuitul Bibliotecii face parte si galeria Galateca, aflata la parterul acesteia, de altfel partener strategic al NeoArt Romania.

Intrare: 
Gratuita
Data: 
Sâmbătă, Mai 16, 2015 - 19:00

Political Bestiary @Galateca. Vernisaj - 7 august

Galeria Galateca va invită joi, 7 august, orele 19:00 la vernisajul expoziţiei “Political Bestiary” a artistului vizual Valeriu Mladin, prezentată într-o nouă viziune curatorială de către doamna Ana Maria Altmann. Într-un an dominat de politic, cele zece desene în cărbune cu accente profund ironice incită la reflecţie şi la dialog.

Intrare: 
Gratuita
Data: 
Joi, August 7, 2014 - 19:30

Peste 10.000 de persoane au participat in primele patru zile ale Festivalului International de Literatura si Traducere de la Iasi

Peste 10.000 de persoane au participat la cele 80 de manifestari desfasurate in primele patru zile ale Festivalului International de Literatura si Traducere de la Iasi, sustin organizatorii, evenimentul urmand sa se incheie duminica seara.

Intrare: 
Gratuita
Data: 
Luni, Octombrie 28, 2013 - 13:00

Programul teatrelor bucurestene in perioada 28 octombrie - 3 noiembrie

Teatrul National Bucuresti, Sala Studio: luni, ora 18:00 - "Avarul" de B.P. Moliere; marti, ora 21:00 - "Solidaritate" de Gianina Carbunariu; miercuri, ora 19:00 - "Solidaritate" de Gianina Carbunariu; vineri, ora 19:30 - "Revizorul"; sambata, ora 20:00 - "Molto, gran' impressione" de Romulus Vulpescu; duminica, ora 19:30 - "Idolul si Ion Anapoda" de G.M. Zamfirescu.

Sala Media: luni, ora 21:30 - "Napasta" de Ion Luca Caragiale; marti, ora 21:30 - "Napasta" de Ion Luca Caragiale; sambata, ora 19:00 - "Respiratia poeziei" de Ion Caramitru.

Sala Pictura: miercuri, ora 19:30 - "Micul infern" de Mircea Stefanescu; joi, ora 19:30 - "Micul infern" de Mircea Stefanescu; duminica, ora 17:00 si ora 21:00 - "Bezna de mina" de Csaba Szekely.

Sala Mica: joi, ora 20:00 - "Inca-i bine!" de Rodica Popescu Bitanescu; sambata, ora 19:30 - "Doi x Doi"; duminica, ora 20:00 - "Fata din curcubeu" de Lia Bugnar.
Teatrul Nottara, Sala "Horia Lovinescu": joi, ora 19:00 - "Vacanta in Guadelupa" de de Pierre Sauvil si Éric Assous, regia Diana Lupescu; vineri, ora 19:00 - "Mobila si durere" de Teodor Mazilu.

Intrare: 
Bilet
Data: 
Luni, Octombrie 28, 2013 - 18:00
Subscribe to RSS - Culture & Travel