ART100 – Împreună în Europa

ART100 – Împreună în Europa

București - Aachen

15-23 iunie / Galeria de artă contemporană și design Galateca

Pictură * desen *  gravură *  artă video * fotografie * instalație

 

Galateca a deschis vineri, 15 iunie, orele 19:00,  un dialog cultural româno-german prin expoziția “Art 100” , un eveniment cultural modern, care dezvoltă un concept curatorial contemporan, readucând în discuție rolul Artistului și al Culturii în societate. În an centenar, “Art 100” urmărește activarea relațiilor culturale dintre cele două țări, pornind de la tradiționala legatură româno-germană. 

Proiectul de artă vizuală, ce implică 23 de artiști români și 23 de artiști germani,  dorește o rememorare a contactelor româno-germane din Transilvania,  în contextul unei Europe irigate de legături și conexiuni trainice, prin evenimentele specifice secolului 21.

Expoziția este gândită pentru a fi itinerată în București și Aachen ceea ce oferă publicului din cele două țări șansa să cunoască artă contemporană, din mai multe domenii de exprimare vizuală, de la forme tradiționale (pictură, desen, gravură) la modalități de lucru actuale, artă video, fotografie, instalație, din România și din Germania.

Obiectivul principal este crearea unui dialog vizual între lucrările celor 46 de artiști care să reafirme valoarea artei contemporane, indiferent de zona culturală din care această provine.

Evenimentul cultural din data de 15 iunie se va bucura de prezența a 10 artiști germani și a celor două coordonatoare, Anca Boeriu din România și Olivia Janku din Germania. Expoziția rămâne deschisă în perioada 15-23 iunie.

 

Manifestarea este susținută de  Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, doamna Sabine Verheyen, și domnul Siegfried Mureșan, europarlamentari. Co - organizator Neo Art Romania

Parteneri media: Modernism, Deutsche Welle, Dilema Veche,  Biz,  Agenția de Carte, Artwall

Sponsori Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Illy.

Galerie foto: