Neo raport

Raport de activitate

Asociatia Culturala "Neo Art Romania" este o organizatie non-guvernamentala infiintata in anul 2012, care promoveaza cultura nationala si internationala, educatia culturala si artistica, precum si a programelor educationale in totalitatea lor. Sustinem  deopotriva arta nationala si internationala, traditiile si obiceiurile, dar si dezvoltarea stiintei si a tehnologiei, cu implicatiile lor in sfera  culturala. Incurajam  cultura, arta, educatia, istoria si traditiile.

Intre anii 2013 - 2017, Asociatia Culturala NeoArt Romania a dezvoltat si implementat, in colaborare cu mai multe organizatii, printre care UNARTE Bucuresti, Galeria Galateca, ICR, BCUB Carol I, IMDD etc o serie de proiecte culturale de interes local, national si international: Strada de C`Arte, "Maiastra – Povestea nespusa a iei" si amplul proiect national – Romanian Art Energy, printre multe altele. In anul 2014, Asociatia Culturala NeoArt Romania a implementat cu succes proiectul ”Feed Me”, finantat de catre Administratia Fondului Cultural National.

In parteneriat cu Galeria Galateca din Bucuresti si ICR a sustinut si organizat programul multidisciplinar itinerant Untamed Skin – The Romanian Blouse, prezent in cadrul London Fashion Week si itinerat la Bucuresti, Londra, Antwerp, expozitia Transylvania Kids a artistului britanic Simon Henwood, dar si amplul proiect national – Romanian Art Energy.

In 2015 si 2017 a fost co-organizator al proiectelor si expozitiilor: Love Frames. Sample of memory- Magda Pelmus, A cry that summons the storm – Frederic Xavier Liwer, programul multidisciplinar In Tara Emotiilor in parteneriat cu The CraftLab si IMDD, programul de fotografie Interludii-Cornel Brad realizat in parteneriat cu Galeria Galateca, Igloo Media si Festivalul Enescu si itinerat la Berlin, expozitia de pictura Loc si vis- Constantin Flondor, cat si proiecte in cadrul festivalului Strada de C’Arte, insemnand ateliere la Strada copiilor.

O serie de proiecte importante la nivel national si international, din ariile de interes cultura si educatie, au fost organizate, adaugam succint cateva dintre proiectele cele mai importante la care a participat 1. Retrospectiva de filme Andy Warhol, proiect realizat impreuna cu Muzeul Andy Warhol din Pittsburgh; 2. Expozitia 'Untamed Skin - The Romanian Blouse', proiect inclus in London Fashion Week ce a castigat 3 premii; 3.expozitia multidisciplinara a renumitului artist britanic Simon Henwood intitulata 'Henwood Library – Din dragoste de carte si de arte' itinerata sub o forma mai ampla la Muzeul de Arta Contemporana Brukenthal din Sibiu, 4. expozitia - program Maiastra – Povestea nespusa a iei', dedicata iei de patrimoniu, o instalatie de arta contemporana in care ia romaneasca este reinterpretata  ce a cuprins din 2013-pana in prezent mai mult de 20 de evenimente, expozitii in Romania, Marea Britania, Irlanda, Belgia, Germania, Elvetia si activitati conexe. 5. expozitia ”Glimpses of infinte Symmetry” de Vlad Tenu, 5. “Căile sufletului” al artistei Maria Cioată, curatoriat de Mihai Plămădeală şi David Leontin Olteanu, instalaţii din ceramică, un adevărat spectacol vizual prin întrepătrunderea luminii şi umbrelor, suprapunerea de texturi, jocul formelor şi volumelor.6. TILT de Richard Scott este o meta-expoziție care explorează formele și structurile ce dau contur existenței noastre. Lucrările evidențiază perspectiva și reflecțiile care nu doar generează realitatea individuală, ci și creează iluzii ce induc în eroare. Proiect inclus în Romanian Design Week Connected Events 2016 și BB7 Bucharest Biennale Parallel Events.

In ultimul an am organizat o serie de seminarii si workshopuri culturale in Bucuresti, printre care mentionam: Ex Libris – workshop de pointe seche susţinut de Maria Cioată, Iniţiere în serigrafia manuală workshop susţinut de Dorina Horătău,

In planul artelor performative, mentionam cateva proiecte din ultimul an, la care am participat sau am fost co-organizatori, dupa cum urmeaza: Organizarea in mai multe spatii culturale din capitala a proiectului: Studii de cobză preparată, ambianțe și rapsod popular, Sașa-Liviu Stoianovici/ rapsodul Neculai Florea, 2. Jezebel – miniconcert acapela, 3. neLINISTE, un concert sustinut de cvartetul Passione. 4. Parteneriat cu Festivalul SoNoRo, Galateca si BCUB, aMUSEbouche 4, un concept, inspirat din celebra carte a scriitorului britanic Tom Hodkinson “Ghidul leneșului” și care oferă publicului un traseu bine dozat în care experiența muzicală este completată de specificul fiecărui loc, inedit ca spațiu de concert, a momentului zilei și a elementelor destinate să satisfacă și alte simțuri. In program: Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), Kegelstatt, trio în mi bemol major, KV. 498, Georges Boulanger (1893-1958), Trei piese pentru violoncel și pian, Franz Waxman (1906-1967), Love Music din Tristan și Isolda pentru vioară și pian, Claude Debussy (1862-1918), Beau Soir în aranjamentul lui Karl Amadeus Hartmann, Claude Debussy (1862-1918), Clair de lune , Claude Debussy (1862-1918), Minstrels în aranjamentul lui Jascha Heifetz, Claude Debussy (1862-1918), Il pleure dans mon cœur în aranjamentul lui Jascha Heifetz, În interpretarea: Louis Lortie și Diana Ketler (pian), Philippe Graffin și Hugo Ticciati (vioară), Răzvan Popovici (violă), Maximilian Hornung (violoncel), Thorsten Johanns (clarinet).

In planul artelor vizuale, mentionam co-organizarea proiectului „Multicultural Art Walk” ,un proiect internaţional, multicultural, despre oraş, despre raportarea la oraş, despre viaţă în oraş, despre perspectiva artistului asupra artei urbane. Conceptul curatorial se relaţionează cu plimbarea în oraş, ideea pornind de la a recrea un proiect de artă imaginat pentru spaţiul exterior, într-un spaţiu interior. O experienţă eclectică, emersivă, artiştii propunând forme variate de a explora atât uman, meditativ, cât şi din punct de vedere arhitectural sau al materialităţii, spaţiul urban. Artiştii vizuali ce au compus universul urban din cadrul galeriei Galateca din septembrie-octombrie 2016, sunt: Alin Carpen, Simona Cheli (Italia), Oana Ionel, Ovidiu Ionescu, Maria Kokkini (Grecia), Mircea Moroianu, Cosmin Paulescu, Mihai Rusen, Ramon Sadic, Gabi Stamate, Ioana Stelea, Bernard Szajner (Franţa), Patricia Teodorescu, Maria&Valery Varbanov, Simona Vilău (Bulgaria), Mihai Zgondoiu, Bela Zoltan.