IN TARA EMOTIILOR

Image: 

Irina Neacsu si Gabriela Marginean

28 mai – 22 iunie

Expozitie interactiva pentru copii si parinti

Vernisaj: joi 4 iunie, ora 18:00

In iunie, Asociatia Culturala NeoArt Romania, in parteneriat cu galeria Galateca si IMDD propun o expozitie interactiva de design dedicata atat copiilor cat si parintilor, “In Tara Emotiilor”, in care designerul Irina Neacsu si Gabriela Marginean exploreaza intr-o maniera sensibila lumea complexa a sentimentelor. Perioada de desfasurare a expozitiei este 28 mai - 22 iunie.

Inspirata de cartea cu acelasi nume semnata de Gabriela Marginean, proiectul, o premiera in zona editoriala pentru cartea de copii romaneasca, dezvaluie povestea din spatele conceperii cartii, procesul cognitiv de prelucrare text-imagine, recreand spatiul ludic al imaginarului celor doi creatori.

 

Asemenea Dorei, personajul din carte,  vizitatorul  experimenteaza cele 8 emotii, Surpriza, Bucuria, Tristetea, Fericirea, Furia, Frica, Dezamagirea, Increderea intr-un exercitiu dinamic de extrapolare a designului de carte si obiect, in maniera unica a Irinei Neacsu. Desi dedicata copiilor, ludicul creativ implica filozofii subtile si elemente care ating privitorii de orice varsta.

 

Spatiul este astfel structurat in trei zone distincte care repereaza straturile suprapuse ale proiectului: zona de dinamica, zona de design de obiect si zona multimedia.

Astfel, designerul angajeaza privitorul intr-un parcurs interactiv de familiarizare cu cele 8 emotii prezentate in carte, realizand o zona interactiva, dedicata copiilor.

In zona de design de obiect vizitatorii vor descoperi o colectie inspirata pentru mici si mari, derivata din proiectul de construire a cartii.

Zona multimedia este  dedicata ascultarii de fragmente din poveste, sesiunilor  de lectura,  workshopuri pe teme conexe cartii ce se vor desfasura pe tot parcursul expozitiei. 

 

Proiectul a fost inspirat de prima carte a Gabrielei Marginean, “In tara emotiilor”, ce se doreste a fi un exercitiu de alfabetizare, o introducere in universul complex al emotiilor de baza, o viziune noua in modul de gestionare a unei tematici extrem de sensibile in domeniul cartii pentru copii. Cartea marcheaza si debutul Irinei Neacsu, cunoscut arhitect, grafician si designer de interior, ca ilustrator.

 

Parteneriatul dintre Galateca si cele doua artiste continua pe parcursul anului 2015, expozitia este primul episod dintr-o serie de evenimente inspirate de cartea “In Tara Emotiilor”,  precum lansarea cartii, workshopuri pentru copii, linii de design derivate.

Update:

Special pentru cei mici am pregatit si o sesiune de lectura, joi, 4 iunie dar si o serie de workshop-uri in zilele urmatoare.

Program workshop-uri:

- 7 iunie, intre orele 11:00 - 12:00

- 22 iunie, intre orele 17:00 - 18:00

Irina Neacsu este arhitect si designer de interior. In 2010 a fondat brandul thecraftlab prin care creeaza si restaureaza piese de mobilier si accesorii cu o poveste unica, ce combina diferite materiale, culori, aplicatii si broderii in fantezii stratificate de trecut si contemporan. Toate piesele semnate de Irina Neacsu, atat amenajarile interioare cat si obiectele de design sunt autentice prin unicitatea lor si prin stilul coerent care reprezinta marca brandului: culoare, ludic, rafinament, imbinari surprinzatoare si contraste vechi-nou. In fiecare an, thecraftlab by Irina Neacsu lanseaza colectii noi in cadrul unor evenimente si galerii de prestigiu international si in paralel creaza piese personalizate pentru clientii sai. Noua directie de creatie manifestata in colectiile 2015 o reprezinta imbinarea printului digital cu broderia manuala.

Gabriela Marginean, autoarea cartii, este la prima experienta editoriala, avand insa o bogata experienta profesionala in domeniile content writing, blogging, social media.

Galeria Galateca, alaturi de Asociatia Culturala NeoArt Romania se afla la al patrulea proiect editorial, dupa „Iesirea din baza de date” a scriitoarei Mireille Radoi, “Blak Arc” prima nuvela a artistului vizual britanic Simon Hewood si „NeoArt”, un mic ghid de introducere in lumea artei contemporane conceput impreuna cu revista Biz

Proiectul este realizat in parteneriat cu Asociatia Culturala NeoArt Romania si IMDD. Sustinut de Aqua,  Igloo Media, Intro, Uta Design.