Preview al colectiei Mythologica, realizat de ilustratoarea Alice

Image: 

Mythologica este un proiect realizat de ilustratoarea Alice. Este vorba despre 6 ilustratii pe cat de colorate, pe atat de misterioase, fiecare avand o poveste unica, de mii de ani. Din aceste motive, Alice a decis sa duca proiectul mai departe si sa faca povestile cunoscute prin realizarea de tricouri croite foarte feminin, cu lucrarile imprimate pe matase naturala.

Ilustratiile reprezinta personaje mitologice autentice (unele foarte cunoscute), toate avand origini nestiute de multi - origini de mii de ani, cel mai probabil provenite din acele civilizatii misterioase tracice ce au trait pe teritoriul nostru (precum civilizatia Cucuteni).

* Bendis * este zeita tracica a padurilor, a lunii si protectoare a familiei, existand dovezi arheologice ce demonstreaza ca aceasta a fost sarbatorita pe teritoriul nostru cu mii de ani mai devreme decat in Grecia Antica.

* Sun of God * il reprezinta pe Mythra (fiul Soarelui), un zeu foarte popular printre stramosii nostri, fiind adus si mai apoi asimilat la noi de catre romani dupa ce au cucerit Dacia. In ilustratia mea am surprins momentul nasterii sale ce ar fi avut loc (fara nicio coincidenta) pe 25 decembrie din cele mai vechi timpuri.

* Dragobete * , personaj popular, pe vremea stramosilor nostri a fost patron al fertilitatii, ca mai apoi sa devina protector al dragostei.

* Sanziene * si * Iele * sunt reminiscente ale preoteselor ce o venerau pe misterioasa Zeita Pasare.

* Solomonarul * , un "super-erou" ascet al folclorului romanesc ce poate controla stihiile. Originile sale sunt, conform unor studii, tot din vremurile tracice - pe atunci numit "kaptobatai".

Desi Alice abia a atins subiectul foarte vast al provenientei si realitatilor ce au dus la formarea bogatei noastre mitologii, dovezi istorice si mii de pagini scrise ce au studiat problema dovedesc acelasi lucru - unele dintre cele mai vechi civilizatii ce au populat Romania de astazi (dar si zone din Basarabia si nu numai) erau mult inaintea vremurilor, un centru de bogatie spirituala materiala ce a inspirat civilizatiile mult mai noi, dar mai populare, precum romanii si grecii antici. Alice a adus un tribut vechii intelepciuni si creativitati cu uimitoarele instrumente ale Prezentului.