Galeria Galateca lanseaza proiectul "Romanian Art energy"

Image: 

Joi, 6 februarie, a avut loc la Galateca vernisajul expozitiei “Glimpses of Infinite Symmetry”, a artistului Vlad Tenu. Expozitia alatura o serie de instalatii realizate de Vlad Tenu, ce s-au nascut in urma unor procese de cercetare in design dedicate genezei formei si spatiului.

Cu aceasta ocazie a fost lansat oficial si proiectul “Romanian Art Energy”, initiat de Galateca si asociatia NeoArt, prin care galeria isi propune sa expuna lucrarile unor artisti sau designeri romani contemporani valorosi care activeaza in prezent in strainatate, facilitand astfel intalnirea publicului iubitor de arta cu acestia.

Vlad Tenu este primul artist din aceasta serie. De cativa ani, el este stabilit la Londra, fiind un arhitect de succes in cadrul unor companii de prestigiu (Surface Architects, iar in prezent la AHMM). Vlad este implicat si in domeniul academic la Bartlett ca asistent universitar și supervizor de teze de masterat in cadrul programului Arhitectura Adaptiva & Computatie. In acelasi timp, Vlad Tenu este si un artist premiat: proiectul sau intitulat “Minimal Complexity”, castigator al Concursului REPEAT Tex-Fab 2010, a fost expus atat in Statele Unite, cat si in Marea Britanie in cadrul a doua evenimente de amploare internationala: London Festival of Architecture si London Design Festival in 2012. Lucrarile sale fac parte din colecții si muzee cunoscute, iar Galateca a reunit sase dintre instalatiile sale intr-o expozitie cu vanzare, oferind oportunitatea publicului roman de a participa la una dintre cele mai spectaculoase expozitii ale anului.

 

Sursa