A aparut NeoArt: supliment dedicat iubitorilor de arta contemporana

Image: 

In pragul Sarbatorilor de iarna, Asociatia Culturala NeoArt Romania si partenerul sau, Galateca impreuna cu echipa Biz anunta lansarea unui supliment special, dedicat iubitorilor de arta. NeoArt este un mic ghid de introducere in lumea artei contemporane.

Ne dorim sa aducem arta contemporana mai aproape de oameni si sa contribuim la promovarea artistilor romani in randul publicului larg, astfel ca NeoArt este prima editie a unei colectii pe care o vom dedica artei contemporante.

Asociatia Culturala "Neo Art Romania" este o organizatie non-guvernamentala care promoveaza cultura nationala si internationala,  educatia culturala si artistica. Galeria de arta cotemporana si design Galateca este un proiect nascut din dorinta de a crea o platforma de promovare a artei si designului romanesc si strain.

Din parteneriatul NeoArt Romania – Galateca a luat nastere la inceputul anului Romanian Art Energy - proiect prin care ne propunem sa expunem  lucrarile unor artisti sau designeri romani contemporani valorosi care activeaza in prezent in strainatate, facilitand astfel intalnirea publicului iubitor de arta cu acestia. Primul din aceasta serie a fost Vlad Tenu, un arhitect roman stabilit la Londra, al carui proiect “Minimal Complexity”,  a fost castigator al Concursului REPEAT Tex-Fab 2010, expus atat in Statele Unite, cat si in Marea Britanie in cadrul London Festival of Architecture si London Design Festival in 2012. Un alt proiect NeoArt este Maiastra Design, o declinare a conceptului platforma Maiastra, ce isi propune sa promoveze designul identitar, sa sustina tinerii designeri romani si sa aduca in atentia publicului strain, prin expozitii itinerante, unicitatea filonului traditional interpretat cu mult talent de noul val. Astfel NeoArt si NeoGalateca, gallery shopul asociat galeriei de arta, s-au constituit intr-un adevarat pol de arta, design, cultura romaneasca si identitara, deschizator de drumuri, ce imbina si initiaza proiecte inedite si inovatoare.

Am reusit sa promovam talente autentice atat dintre artistii romani , cat si straini, sa dezvoltam programe complexe si inovatoare, precum Romanian Art Energy si Romanian Design, sa avem expozitii itinerante Maiastra la Berna si Dublin, urmand ca in urmatorul an sa participam la London Fashion Week si Zilele Culturii Romane la Londra cu alte doua proiecte .

Prin modul sau de manifestare, arta poate fi considerata si forma de cunoastere (cunoasterea artistica). Alaturi de celelalte domenii pe care Neo Art Romania le sustine si le promoveaza, dorim sa oferim tuturor partenerilor, colaboratorilor, prietenilor si tuturor celor care ni se vor alatura oportunitati de invatare si de cunoastere, dar si de implicare activa in viata culturala, a educatiei, istoriei si traditiilor.

Va invitam sa ne fiti alaturi in explorarea acestui domeniu emergent care este arta contemporana romaneasca si sa ii descoperim impreuna potentialul urias pe care ni-l ofera.

Va dorim lectura placuta si Sarbatori cu bine!

 

Echipa NeoArt Romania!

Galerie: