Incursiune in lumea lui Henwood

Image: 

Se spune ca lucrurile bune ajung la cei care asteapta (good things come to those who wait). Si, a adauga, celor care pun multa munca si pasiune pentru a-si indeplini obiectivele. Toate aceste trei elemente au contribuit la o premiera pe care am asteptat-o si pe care doream sa o prezentam publicului roman: expozitia Henwood Library- Din dragoste de carte si de arte. Aceasta este gazduita si realizata in parteneriat cu Galeria Galateca, prima galerie de arta aplicata din Romania, si ne aduce fata in fata cu publicul roman cu britanicul Simon Henwood. De altfel, colaborarea cu Henwood este si prima colaborare la nivel international cu un un artist de talie internationala.

In cadrul expozitiei, participantii au posibilitatea de a se „intalni” cu proiectul de suflet al lui Henwood, Editura Henwood Library, dar si cu o selectie de opere din toate etapele artistice ale acestuia. Vizitatorii vor regasi tablouri, fotografii, carti, animatii, videoclipuri, instalatii, dar mai ales vor avea si ocazia sa il intalneasca pe Simon Henwood la sesiunea special dedicata. Expozitia va si prezentata si publicului din Tokia, Paris, New York si Londra.

Asa cum aflam de pe blogul Galeriei, cariera lui Simon Henwood se intinde de-a lungul a peste doua decenii, iar lucrarile sale au fost expuse in cele mai renumite muzee si galerii ale lumii, printre care MOMA (NYC), ICA (London), UCLA Hammer Museum (LA) si Galeria Sophie Sheideker (Paris) intr-o dubla expozitie semnata “Simon Henwood si Francis Bacon”. Influentul critic de arta new-yorkez Raphael Rubinstein remarca referitor la protretele acestuia in guasa, ce au fost expuse la Hammer Museum (LA): “cu adevarat izbitor si impresionant este modul simplu si sincer de a-si reprezenta personajele cu atentie la detaliile fotografice, dar, de asemenea, cu o preocupare evidenta in capturarea individualitatii și personalitatii fiecarui personaj. Intr-o lume dominata de mass-media, Henwood reuseste sa releve nuantele emotionale si spiritualitatea fiecarui personaj.”

Simon Henwood este cunoscut si pentru colaborarea sa cu artistul Kanye West in calitate de director de creatie pentru albumul “Graduation” si pentru turneul de promovare “Glow In The Dark”. De asemenea, Henwood a regizat si videoclipul melodiei “Love Lockdown”. In 2009, artistul a colaborat cu Rihanna, creand coperta albumului “Rated R” si lucrand la turneul de promovare “Last Girl On Earth” unde a semnat partea vizuala, costumele si scenografia. Alte colaborari mai includ videoclipuri pentru Roisin Murphy, Badly Drawn Boy, Apollo 440 si Imogen Heap.
Printre proiectele recente ale artistului se numara coperta albumului “The Seer” a trupei Swans. De asemenea, a colaborat cu Alicia Keys pentru coperta ultimului ei album “Girl On Fire” si a fost director de creatie pentru turneul de promovare “Set The World On Fire” al acestui an.

Evenimente asociate:
16 mai 2013, h 19:30 – Vernisaj in prezenta artistului Simon Henwood. Tot atunci se va lansa si prima librarie ‘Henwood Library’ din Romania, in cadrul Gallery Shop NEOGALATECA.
Noaptea Muzeelor, 18 mai 2013, intre orele 19.00 – 04.00 – Proiectie speciala a documentarului realizat de Simon Henwood pentru albumul ‘The Seer’ al formatiei Swans
Noaptea Galeriilor, 24 mai 2013, intre orele 19.00 – 04.00 – Proiectii videoclipuri de artist semnate de Simon Henwood

Sursa foto: ww.galateca.ro