A inceput a 8-a editie a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo

Image: 

Ajuns la cea de-a opta editie, Festivalul International de Muzica de Camera SoNoRo se desfasoara anul acesta între 1 si 19 noiembrie. Tema aleasa pentru 2013 este „UP”. Devenita o traditie, deschiderea festivalului va fi gazduita de Palatul Cotroceni, în data de 1 noiembrie, la ora 19.00. Publicul va mai avea alte optsprezece ocazii sa simta atmosfera festivalului, în concerte programate la Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi.

Dupa „Love Unlimited” din 2012, SoNoRo „UP” 2013 dezvaluie o alta latura a personalitatii festivalului, precum si un program bogat, ales din sugestiva tema a acestei editii. „Vazduh”, „Aurora”, „Divin en détail”, „Golden Birds and Black Angels”, „De peste munti” sau „Letters from the Sky” sunt doar cîteva dintre titlurile întalnirilor muzicale din acest noiembrie.

Ca în fiecare an, artisti binecunoscuti publicului se întorc în festival. Muzicieni valorosi precum pianistii Diana Ketler si Konstantin Lifschitz, violonistii Alexander Sitkovetsky, Gilles Apap si Kirill Troussov, violistul Christian Nas, cornistul Olivier Darbellay sau violoncelistii Adrian Brendel si Monika Leskovar, cu totii întruchipeaza filozofia SoNoRo de a face muzica de camera: prin daruire, forta emotionala si prin calitatea interpretarii muzicale.

Pe langa rezidenti, pe scenele festivalului de anul acesta vor debuta mai multi artisti de renume international, muzicieni originali si cu alura foarte moderna, printre care se numara Ilya Gringolts si Alissa Margulis (vioara), Maxim Rysanov (viola), Sonia Wieder Atherton si Marcin Sieniawski (violoncel), Ansamblul Niguna din Paris si Cvartetul Engegard din Oslo.

„Cîntecul pasarii SoNoRo a rasunat în toti acesti ani clar, consecvent si intens. A evitat solutiile superficiale si populiste si a jucat cartea subtilitatii, a elegantei si a profesionalismului fara compromisuri”, spune Razvan Popovici, directorul festivalului SoNoRo.

Pe langa concerte, SoNoRo are si un produs-surpriza: un nou CD oficial al festivalului, în care Ensemble Raro si Andrej Bielow interpreteaza capodopere de Ernst von Dohnányi, Antonin Dvořák si Josef Suk. În plus, seria de concerte estivale SoNoRo Conac va fi încununata cu un album foto de arta semnat de Serban Mestecaneanu, cu texte scrise de Luiza Zamora si un concept grafic realizat de Corina Duma, a carui lansare va avea loc, de asemenea, în cadrul festivalului.

Si, nu în ultimul rand, parteneriatul de traditie cu TIFF va fi si el continuat cu proiectia renumitului film Cerul deasupra Berlinului al lui Wim Wenders.

Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi gasit pe www.sonoro.ro, iar biletele si abonamentele sînt disponibile prin reteaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, librariile Humanitas – si online, pewww.eventim.ro.

Festivalul SoNoRo a adus muzica de camera în prim-planul vietii culturale romanesti si a inclus scena muzicala romaneasca într-o retea de festivaluri europene de înalta tinuta. Pe langa parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel si Japonia, SoNoRo a concertat în  unele dintre cele mai renumite sali din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim si Carnegie Hall din New York.

Editia SoNoRo  „Love Unlimited” de anul trecut a însemnat peste 8.000 de spectatori, 17 concerte în patru orase si peste 35 de artisti internationali, o noua editie SoNoRo Arezzo si debutul SoNoRo la Atena si la Istanbul.

Parteneri principali: ArCuB, Consilul local Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti, Institutul Francez din Romania

Parteneri: Administratia Prezidentiala, Banca Nationala a Romaniei, Palatul Cercului Militar National, Palatul Bragadiru, Muzeul National de Arta al Romaniei, Catedrala Sf. Iosif, Aeroporturi Bucuresti, BoConcept, Boutique du Pain, Illy, Evian, Mouton Cadet, Violeta’s Vintage Kitchen, Beautyfood, Grano, Kunnai, Carturesti, Anthony Frost, Media Image, Clinica de Oftalmologie ALCOR, Kaliterm, Transilvania International Film Festival, Transilvania Film, Silver Concept, Sonoro Records

Sursa: www.sonoro.ro