Filmul "Sunt o baba comunista", primit cu urale la Anonimul

Image: 

Prima proiectie pentru public in Romania a filmului lui Stere Gulea Sunt o baba comunista a fost primita cu urale de publicul aflat la Sfintu Gheorghe, la Festivalul International de film Anonimul.

Filmul, care are la baza cartea omonima a lui Dan Lungu, spune intr-o cheie tragi-comica povestea unui cuplu trecut de 50 de ani, a carui fata a plecat in SUA si are probleme financiare. Mama, interpretata de Luminita Gheorghiu, cauta solutii extreme ca sa-si ajute copilul, iar contextul o face sa-si reaminteasca momentul in care a fost aleasa sa-i dea flori lui Nicolae Ceausescu, la sosirea acestuia in Calarasi.

„In primul rind, vreau sa va spun cu toata sinceritatea ca nu stiu cum e filmul, dar de un lucru sunt sigur: actorii astia sunt foarte buni. In momentul in care am facut distributia, si ma refer in primul rind la Luminita Gheorghiu si Marian Rilea, cind am inceput sa lucram, personajele astea pe care, intr-un fel, la inceput, le priveam putin de sus, am inceput sa le indragesc. Datorita lor, acestor doi actori minunati. Eeste un lucru care, cred eu, face diferenta intre pagina scrisa a scenariului si film, iar atunci cind se intimpla este extraodinar. Si tine de momentele acelea rare cu lucruri pe care nu le nu poti prevedea. Pentru asta le sunt indatorat, ii indragesc si le si multumesc”, a marturist aseara regizorul Stere Gulea, in fata publicului care l-a aplaudat minute in sir.
Regizorul a mai spus ca a lucrat la scenariu mai bine de trei ani, ca a avut-o tot timpul in minte pentru personajul feminin principal pe Luminita Gheorghiu, ale carei calitati actoricesti exceptionale le descoperise inca de la Morometii, si ca, din considerente financiare, a fost nevoit sa filmeze tot materialul in 24 de zile.
Emotionat de primirea calduroasa a publicului fata de filmul sau, Stere Gulea i-a marturisit Mirunei Berescu, directorul Festivalului Anonimul, pe scena, imediat dupa proiectie: „Vreau sa va spun un lucru. Luminita Gheorgiu, in timp ce repetam si filmam, mi-a zis: «Ma, Stere, eu am crezut ca umorul venea de la Victor la Morometii, dar vad ca ai si tu umor»”.

Sunt o baba comunista, care o aduce in fata publicului cinefil si pe tanara actrita Ana Ularu, a fost prezentat la Anonimul in afara competitiei si va avea premiera in cinematografele din toata tara pe 23 august.

Festivalul International de Film Independent ANONIMUL se desfasoara intre 9 si 18 august la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.

Sursa: http://www.marieclaire.ro/sunt-o-baba-comunista-primit-cu-urale-la-anoni...